Bolest lizosomskog skladištenja (LSD)

Bolest skladištenja u lizosomima (LSD) kod pasa pasmine Lagotto Romagnollo je nasljedna autosomno recesivna bolest. Greške u postupku degradacije u stanicama uzrokuju akumulaciju različitih staničnih materijala. Taj otpadni materijal utječe na funkciju živčane stanice, što uzrokuje progresivnu neurodegenerativnu bolest. Kod bolesnih pasa je glavni simptom progresivna cerebelarna ataksija i povremeni nistagmus. Za pogoršavanjem bolesti karakteristične su promjene u ponašanju, kao što su povećana agresija ili depresija. Prvi simptomi se pojavljuju između 4 mjeseca i 4 godine.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen ATG4D

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

54,00 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.