Hondrodisplazija

Hondrodisplazija je autosomno recesivna nasljedna bolest uzrokovana disfunkcijom procesa endohondralne osifikacije. Kod čistokrvnih pasa nasljedna hondrodisplazija obično se javlja nakon rođenja. Jedan od nasljednih oblika hondrodisplazije povezan je s genom ITGA10, koji ima bitnu ulogu u endohondralnoj osifikaciji. Oboljeli psi pokazuju različite stupnjeve neproporcionalno niskog rasta, uključujući pognute prednje udove, karpalni valgus, skraćenje tijela kralješaka, odgođenu osifikaciju karpalnih kostiju, povećanu širinu metafiza i oticanje, nerazvijene mišiće zdjelice zbog teške displazije kukova i abnormalno kratke vanjske prste.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen ITGA10

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Novo

Cijena:

54,00 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.