Debelost

Debelost je resen zdravstveni problem psov, ki je povezano s krajšo življenjsko dobo, večjo pojavnostjo pankreatitisa, boleznimi dihal, sečil, reprodukcijskih in ortopedskih težav. Opazili so tudi povezavo z večjo pojavnostjo nekaterih vrst raka. Od vseh pasem psov imajo labradorci najvišjo stopnjo debelosti in večjo motivacijo za hrano. Pri tej pasmi je bila odkrita tudi genetska sprememba, ki je odgovorna za povečano nagnjenost k debelosti. Odkrita genetska sprememba je povezana z večjo telesno težo, večjo motivacijo za hrano in debelostjo. Bolj pogosto se pojavlja med psi pomočniki.

Dedovanje: multifaktorsko

Mutacija: gen POMC

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.