Distrofična bulozna epidermoliza (DEB)

Bulozna epidermoliza (EB) je dedna bolezen, za katero so značilne krhka koža in sluznice s pogostimi mehurčki. Podtip EB, imenovan recesivna distrofična bulozna epidermoliza (RDEB), je bil opisan pri srednjeazijskem ovčarju. Klinični znaki postanejo očitni kmalu po rojstvu in vključujejo kožne lezije, razjede in mehurje na tacah, ušesih, gobčku, v notranjosti ustne votline, na notranji strani ušesa, dorzalni nosni ravnini, ventralnem delu trebuha in zunanjih genitalijah. Prizadeti psi se tudi slabše razvijajo. Za EB ni zdravila in v večini primerov se lastniki odločijo za zgodnjo evtanazijo zaradi hudih kožnih lezij.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen COL7A1

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.