Sindrom 'Dry eye curly coat' (CKCSID)

Sindrom „dry eye curly coat" je nasljedna bolest koja pogađa uglavnom oči, kožu i kandže pasa. Neki simptomi mogu biti izraženi kod rođenja, a ostali u većini se izražavaju već u ranim fazama života. Čak i pri rođenju, kod pogođenih pasa može se primijetiti nenormalna dlaka (gruba / kovrčava), keratokonjuktivitis sika (suhe oči) i manja tjelesna konstitucija od štenca iz istog legla. Kod pogođenih pasa se zbog smanjenja produkcije suza i suznog filma na oku pojavljuje mukozni sekret, kod teških slučajeva to također može uzrokovati čir na rožnici. Već u prvih nekoliko mjeseci može se uočiti promijene na dlaci uključujući gubitak dlake. U ranoj odrasloj dobi na šapama je vidljiva hiperkeratoza, abnormalna rast kandža i bol. U odrasloj dobi pojavljuje se povećana pigmentacija u području trbuha i povećana količina keratina u koži. Pogođeni psi često pate zbog stomatoloških bolesti.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen FAM83H

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

54,00 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.