Paroksizmalna diskinezija (cPxD)

Nasljedne pseće paroksizmalne diskinezije (cPxD) heterogena su skupina rekurentnih poremećaja kretanja koji se razlikuju po trajanju, učestalosti i okidačima epizoda. cPxD je zabilježen u nekoliko pasmina pasa uključujući graničarskog terijera, Chinook-a, engleskog buldoga, dobermana, škotskog terijera i mekodlakog pšeničnog terijera (SCWT). U SCWT trajanje epizoda je od nekoliko minuta do >4 sata, a učestalost se kreće od 1 svakih nekoliko dana do >10/dan uz pogoršanje znakova s godinama. Mužjaci i ženke su pogođeni u jednakom omjeru i obično doživljavaju brzu fleksiju i ekstenziju stražnjih udova. U nekim teškim epizodama zahvaćeni su i prednji udovi.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen PIGN

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

52,00 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.