Episodic falling syndrome (EFS)

Sindrom ''episodic falling'' (EFS) pri španjelih Cavalier King Charles je obolenje z značilnimi ponavljajočimi hipertoničnimi napadi. Klinični znaki se pojavijo med 14 tednom in 4 letom starosti. Izzove jih fizična obremenitev, stres, strah in razburjenje. Za napade je značilna progresivna hipertoničnost torakalnega in kolčnega sklepa, ki vodi v negibnost in kolaps. Drugi klinični znaki so otrdelost obrazne muskulature, šepanje, zajčja hoja in upogibanje hrbta.

Dedovanje: avtosomno recesivno -preberi več

Mutacija: gen BCAN

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.