Gangliozidoza 2 (GM2)

Gangliozidoza je podedovana okvara presnove lipidov. Bolezen se deduje avtosomno recesivno in povzroči pomanjkanje encima kisle β-galaktozidaze, kar vpliva na delovanje možganov in drugih sistemskih organov.

Toy kodri in Shiba inu oboleli za GM2- gangliozido razvijejo nevrološke motnje vključno z izgubo vida, težavami pri hoji, izgubo ravnotežja, tremor, cerebelarno ataksijo, zmanjšanim apetitom in bruhanjem. Prvi simptomi se pojavijo pri približno 9 do 12 mesecev starosti. Bolezen napreduje zelo hitro. Oboleli psi običajno poginejo v nekaj mesecih.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen HEXB

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.