Globoidna celična levkodistrofija (GLD)

Globoidna celična levkodistrofija (GLD) ali Krabbova bolezen je huda bolezen zaradi nedelovanja encima galaktocerebrozidaze (GALC). GALC je odgovoren za lizosomsko razgradnjo nekaterih galaktolipidov. Klinični znaki se pojavijo med prvim in tretjim mesecem starosti. Najprej se pojavi tremor mišic in šibkost udov, ki jima sledi mišična atrofija in degeneracija nevronov. Prizadeti psi živijo od 8 do 9 mesecev starosti, ko postanejo simptomi tako hudi, da jih je potrebno evtanazirati.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen GALC

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.