Nasljedna ataksija (HA) - norveški sivi gonič

Ataksija je neurodegenerativna bolest definirana nekoordinacijom voljnih pokreta. Nasljedna ataksija koja pogađa crne norveške sive goniče je bolest koja se javlja rano u životu. Simptomi se razvijaju nakon otprilike 4 tjedna starosti. Uzrokuje ga oticanje aksona u malom mozgu i abnormalnosti u moždanom deblu. Oboljeli psi pokazuju umjereno ataksičan hod s tendencijom prekoračenja, nestabilne i široko postavljene zdjelične udove, nedostatak ravnoteže i kifotično držanje tijela (zakrivljena leđa). Pogođene životinje također pokazuju odgođene posturalne reflekse i viseće repove umjesto uvijenog repa koji je karakterističan za ovu pasminu.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen HACE1

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

52,00 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.