Hipofizna pritlikavost

Hipofizna pritlikavost je metabolno obolenje, ki se pojavlja pri češkoslovaških volčjakih, nemških ovčarjih in Saarlosovih volčjakih. Za bolezen je značilno pomanjkanje rastnega hormona, tirotropnega hormona (TSH), prolaktina in gonadotropinov. Pomanjkanje hormonov lahko vodi v različne klinične znake med katerimi se najpogosteje pojavlja izrazit zaostanek v rasti, ohranitev sekundarne dlake (lanugo), odsotnost primarne dlake in obojestransko simetrično izpadanje dlake.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen LHX3

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.