Juvenilna epilepsija

Epileptične napade lahko opišemo kot pretirano, neorganizirano aktivnost nevronov v možganih. Juvenilna epilepsija pri psih pasme romanski vodni pes je dedna bolezen z znano gentsko napako. Jokinnes in sod. so poročali, da se prvi znaki pri prizadetih psih pričnejo kazati pri starosti od 5 do 9 tednov. Znaki vključujejo za epilepsijo značilen tremor, ataksijo in togost. Epileptični napadi se pojavljajo neodvisno od časa (v nekaterih primerih pride do napada med spanjem, drugič med telesno aktivnostjo ali igro). Epileptični napadi se pojavljajo različno pogosto, od ene epizode na dan do ene epizodo na teden, trajajo 10 sekund do nekaj minut in vključuje celotno telo (tremor vseh udov, trupa in glave). Nekateri mladiči med epileptičnim napadom sedijo ali ležijo, drugi so sposobni med napadi hoditi.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen LGI2

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.