Polineuropatija 2 u Leonberških pasa (LPN2)

Polineuropatija (PN) je progresivna neurološka bolest s tipičnim znakovima poput hipotonije, atrofije mišića koja je posljedica denervacije i abnormalnih motoričkih znakova. Rani znakovi su paraliza larinksa, inspiratorni stridor i dispneja i smatraju se jakim pokazateljem neuropatije koja kasnije može napredovati. Klinički znakovi kod Leonberških pasa se razlikuju i imaju različitu dob početka od <1 godine do 10 godina starosti. Identificirana je mutacija gena GJA9 koja predstavlja drugi oblik PN označen kao Polineuropatija 2 u Leonberških pasa(LPN2). Mutacije povezane s LPN1 i LPN2 predstavljaju samo 1/3 svih slučajeva PN u Leonberških pasa.

Nasljeđivanje: autosomno dominantno opširnije

Mutacija: gen GJA9

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

54,00 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.