Mukopolisaharidoza VII (MPS VII)

Prirojena mukopolisaharidoza VII je bolezen, ki povzroča skeletno displazijo pri brazilskih terierjih. Prizadeti psi imajo hude deformacije skeleta vidne že v prvem mesecu starosti. Hytönen in sod. so poročali, da imajo vsi prizadeti psi epifizno displazijo dolgih kosti in vertebralnih plošč z zakasnelo osifikacijo epifiznih hrustancev. Pri nekaterih psih je zgornja čeljustnica kratka, calvarija lobanje je povečana in osifikacijski centri kockaste kosti zapestja in narta so v dolžino krajši.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen GUSB

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.