Mukopolisaharidoza VII (MPS VII)

Mukopolisaharidoza VII (MPS VII) kod brazilskih terijera pripada veći skupini nasljednih bolesti karakteriziranih poremećajima u funkcioniranju lizosomskih enzima uključenih u razgradnju glikozaminglikana i rezultirajuće deformacije kostiju. Bolesni štenci imaju poteškoće kod hodanja. Tipični znakovi bolesti su brahiocefalna morfologija lica, patuljastost i deformacija nogu sa zakrivljenim radiokarpalnim zglobovima. Na zadnjim nogama je karakteristična ekstremna savitljivost zgloba. Štenci zaostaju u rastu u odnosu na vršnjake. Klinički simptomi postaju očiti unutar prva 4 tjedna života.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen GUSB

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

52,00 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.