Disproporcionalni patuljasti rast - Argentinska doga

Disproporcionalni patuljasti rast je nasljedna autosomno recesivna bolest koja pripada skupini skeletnih displazija. Karakterizira ju abnormalni rast, razvoj i pregradnja kostiju i hrskavice. Uključuje promjene relativne duljine udova, promjene u tjelesnim proporcijama i obično se očituje kao neproporcionalno nizak rast u mladosti. Radiografski snimci oboljelih pasa otkrivaju smanjenu razinu endohondralne osifikacije u pločama rasta i prerano zatvaranje distalnih ulnarnih fiza. Simptomi postaju vidljivi u dobi od 2 mjeseca i često su povezani sa zdravstvenim problemima i predstavljaju probleme s dobrobiti životinja.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen PRKG2

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Novo

Cijena:

54,00 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.