Nevro-aksonalna distrofija (NAD) - Papillon

Nevro-aksonalna distrofija (NAD) je avtosomalno recesivna genetska bolezen, ki se pojavlja pri Papillonih in nekaterih drugih pasmah psov. Za bolezen so značilne nevro-degenerativne patološke spremembe centralnega in perifernega živčevja izražene kot otekline vzdolž aksonov v možganih in hrbtenjači. Obolele živali kažejo različne nevrološke znake kot so nepravilna hoja, ataksija, tremor, izguba koordinacije in spremembe v obnašanju. Bolezen se pojavlja v zgodnjem obdobju življenja, prvi nevrološki znaki so vidni že v starosti 6 tednov.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen PLA2G6

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

54,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.