Nevronska ceroidna lipofuscinoza 8 (NCL 8) - Saluki

Nevronska ceroidna lipofuscinoza (NCL) je skupina dednih bolezni za katere je značilna postopna degeneracija nevronov in kopičenja avtofluorescentnih citoplazmatskih vključkov v možganih, mrežnici in drugih tkiv. Klinični znaki in potek bolezni vključujejo povečano stopnjo razdražljivosti z možnostjo izbruhov agresije, halucinacij, hiperaktivnosti in epileptičnih napadov. Večina živali izgubi sposobnost koordiniranja vsakodnevnih mišičnih aktivnosti. Ob tem, ko se poveča degeneracija nevrološke funkcije, psi razvijejo tudi nenormalne psihološke znake in ataksijo.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen CLN8

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Primerno za pasme
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.