Policistično obolenje ledvic (BTPKD)

Policistična bolezen ledvic pri bulterierjih je dedna avtosomno dominantna motnja. Pri prizadetih psih mutacija v genu PKD1 povzroči razvoj ledvičnih cist, ki so napolnjene s tekočino. Te ciste rastejo v velikosti in številu s potekom bolezni, tako se zdravo ledvično tkivo postopoma zamenja z nefunkcionalnimi cistami in s tem poslabša delovanje ledvic. Kronična ledvična odpoved se pojavi v srednji do visoki starosti in vodi v smrt. Čeprav se ledvične ciste lahko zazna z ultrazvočnim pregledom, je, zlasti na začetku bolezni, težko postaviti dokončno diagnozo. 

Dedovanje: avtosomno dominantno - preberi več

Mutacija: gen PKD1

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.