Polinevropatija pri aljaških malamutih (AMPn)

Polinevropatija pri aljaških malamutih (AMPn) je ena izmed poznanih dednih nevropatij pri psih. Značilni klinični znaki bolezni so netoleranca na fizične obremenitve, inspiratorni stridor in ataksija medeničnega sklepa. Nepravilnosti v hoji napredujejo do parapareze in v nekaterih primerih do tetrapareze. Oboleli psi imajo težave z stoječim položajem in hojo navzgor, v napredovani fazi bolezni lahko pride do kolapsa. Prve klinične znake je moč zaznati v starosti med 7 in 18 mesecev.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen NDRG1

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.