Crveni faktor

Crveni faktor je genetsko svojstvo povezano s crvenom bojom dlake kod goveda. Glavni gen koji regulira prebacivanje između sinteze crnog (eumelanina) i crveno-smeđeg pigmenta (feomelanin) je MC1R (receptor hormona koji stimulira melanocite). Crveni faktor se nasljeđuje kao autosomno recesivno svojstvo stoga samo homozigotne životinje (ee) imaju crvenu boju dlake.

U našem laboratoriju trenutno nudimo test crvenog faktora koji otkriva 4 različite mutacije u genu MC1R. Test detektira alele ED, E+, e, ev1 i ev2. ED alel je dominantan nad ostalim alelima. Sve životinje s ED su crne. Kada nema mutacija na alelima ED, e, ev1 i ev2, genotip životinje je E+, koja može imati crnu ili crvenu boju dlake. Životinje s crvenom bojom dlake su homozigoti za alele e, ev1 i ev2. Test ne otkriva daljnje moguće mutacije, koje također mogu uzrokovati crvenu boju dlake kod nekih životinja.

Mutacija: gen MC1R

Uzorak: EDTA puna krv (1,0 ml), bukalni brisevi, dlake, sperma.

Cijena:

32,00 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.