Ledvični cistični adenokarcinom in nodularna dermatofibroza (RCDN)

Multifikalni ledvični cistični adenokarcinom in nodularna dermatofibroza (RCDN) je podedovana genetska predispozicija za razvoj tumorjev v ledvicah, koži in maternici pri nemških ovčarjih. Za sindrom so značilni obojestranski multifokalni tumorji ledvic in številni čvrsti noduli iz gostih kolagenskih vlaken v koži in podkožju. Pri samicah se pojavlja tudi rak maternice (benigni tumor gladke muskulature). Simptomi, ki so posledica tumorja ledvic vključujejo kri v urinu, izrazito žejo, napredujočo izgubo teže, anoreksijo in težave z dihanjem.

Dedovanje: avtosomno dominantno - preberi več

Mutacija: gen FLCN

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.