Rabinowemu sindromu podoben sindrom (DVL2, sindrom spiralastega repa)

Rabinowemu sindromu podoben sindrom, znan tudi kot sindrom spiralastega repa, je dedna genetska motnja, ki vpliva na razvoj repnih vretenc in lahko povzroči značilno ukrivljenost hrbtenice, ki spominja na "spiralast rep". Spiralast rep je posledica različnih nepravilno oblikovanih in zraščenih vretenc in pomanjkanja približno 8-15 repnih vretenc. Za nekatere pasme psov, kot so buldog, francoski buldog in bostonski terier, so značilne morfološke lastnosti, vključno s široko glavo, široko razmaknjenimi očmi, kratkim gobcem, majhnostjo in nepravilnostmi vretenčnih kosti na hrbtu in repu. Pri drugih pasmah psov je to stanje lahko povezano z drugimi zdravstvenimi nepravilnostmi, kot je sindrom brahicefalne obstrukcije dihalnih poti, prirojena srčna bolezen in malformacija torakalnih vretenc.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen DVL2

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Novo

Cena:

54,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.