Akralni mutilacijski sindrom (AMS)

Akralni mutilacijski sindrom (AMS) je nevrološka bolezen za katero je značilna neobčutljivost za bolečino v perifernih delih okončin (udih, tačkah, prstih) v kombinaciji s samopoškodbami. Klinični znaki se pojavijo pri mladičih starih 4 mesece, ko pričnejo z lizanjem in grizenjem tac. Pri obolelih psih je prisotna akralna neobčutljivost na bolečino in, v večini primerov, hude samopoškodbe kot so izgube krempljev, neboleči zlomi in amputacije prstov. Bolezen prizadene samo senzorične nevrone saj obolele živali ne kažejo znakov okvare avtonomnega živčevja, motornih funkcij in propriocepcije.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: pred genom GDNF

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.