Spinocerebelarna ataksija (SCA) - alpski brak jazavčar

Spinocerebelarna ataksija je nasljedna neurodegenerativna bolest koja, između ostalih pasmina, pogađa alpske brak jazavčare. To je bolest s ranim početkom uzrokovana defektom u naponskom natrijevom kanalu, koji ima ključnu ulogu u funkcioniranju neurona u središnjem i perifernom živčanom sustavu. Opisani defekt uzrokuje strukturne promjene u mozgu i moždanom deblu, uključujući područje mozga gdje se križaju vidni živci. Klinički znakovi u oboljelih pasa uključuju jake tremore, gubitak ravnoteže, nekoordinirane pokrete, padove, poremećaje vida, ataksiju i nekoordinirane pokrete mišića.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen SCN8A

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

52,00 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.