Subakutna nekrotizirajoča encefalopatija (SNE)

Subakutna nekrotizirajoča encefalopatija (SNE) je nevrodegenerativna motnja možganov, za katero so značilni epileptični napadi, vedenjske spremembe, disfagija, centralna slepota, hipermetrija, , hipoalgezija obraza, ataksija in tetrapareza. Prvi klinični znaki se pojavijo pri mladičih, mlajših od 1 leta. Nevrološke spremembe, opažene pri Yorkshire terierjih s subakutno nekrotizirajočo encefalopatijo, so skoraj enake tistim, opaženim pri aljaških huskijih s to boleznijo, in imajo veliko podobnosti s človeško nevrološko motnjo, imenovano Leighov sindrom.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen SLC19A3

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.