Sindrom akralne mutilacije (AMS)

Sindrom akralne mutilacije (AMS) je neurološka bolest koju karakterizira neosjetljivost na bol u perifernim dijelovima tijela (udovi, prsti), u kombinaciji sa samopovređivanjem. Klinički se znakovi pojavljuju kod štenaca starih oko četiri mjeseca kada počinju lizati i gristi šape. Oboljeli psi pokazuju akralnu neosjetljivost na bol, u većini slučajeva, teškim samoozljeđivanjem stopala, uključujući gubitak kandži, bezbolne prijelome i amputaciju prsti. Bolest pogađa samo senzorne neurone jer pogođeni psi ne pokazuju znakove poremećaja autonomnog živčanog sustava, motoričkih funkcija i propriocepcije.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: prije gena GDNF

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

54,00 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.