Persistentni sindrom Müllerjevega kanala (PMDS)

Persistentni sindrom Müllerjevega kanala (PMDS) je spolno vezano avtosomno recesivno obolenje, za katerega je značilna prisotnost derivatov Müllerjevega kanala pri sicer fenotipsko običajnih samcih. Samci s PMDS imajo normalen moški kariotip (78, XY), vendar razvijejo popolno dvorožno maternico, obojestranske jajčnike, maternično telo, maternični vrat in kranialni del nožnice (zgornja nožnica). Približno 50% prizadetih psov je enostranskih ali obojestranskih kriptorhidov. Priporočljivo je testiranje mutacije pred vzrejo, ker so prizadeti psi s spuščenimi modi plodni, vendar mutacijo prenašajo na svoje potomce.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen AMHR2

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.