Sindrom sličan Rabinowu (DVL2, sindrom spiralnog repa)

Sindrom sličan Rabinowu, također poznat kao sindrom spiralnog repa, nasljedni je genetski poremećaj koji utječe na razvoj repnih kralješaka i može rezultirati prepoznatljivom zakrivljenošću kralježnice koja nalikuje "spiralnom repu". Spiralni rep je uzrokovan različitim deformiranim i spojenim kralješcima i nedostatkom otprilike 8-15 kaudalnih kralježaka. Neke pasmine pasa, poput buldoga, francuskog buldoga i bostonskog terijera, karakteriziraju karakteristične morfološke osobine uključujući široku glavu, široko razmaknute oči, kratku njušku, malu veličinu i abnormalnosti kralježaka na leđima i repu. Kod drugih pasmina pasa to stanje može biti povezano s drugim zdravstvenim abnormalnostima, kao što je sindrom brahicefalne opstrukcije dišnih putova, kongenitalna srčana bolest i malformacija torakalnih kralješaka.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen DVL2

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Novo

Cijena:

54,00 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.