Sindrom uhvaćenih neutrofila (TNS)

Sindrom uhvaćenih neutrofila (TNS) je autosomno recesivna nasljedna bolest koja se pojavljuje kod pasmine Border Collie. Bolest je prvi put otkrivena u 90-tim godinama prošlog stoljeća kod životinja iz Australije i Novog Zelanda. Manifestira se kao značajno smanjenje neutrofila u perifernoj krvi i hiperplazija mijeloidnih stanica u koštanoj srži. Zbog ozbiljne neutropenije se životinje često razbole zbog infekcija, koje su opasne po život. Pouzdana dijagnoza sindroma je vrlo teška jer još uvijek nisu oprjedeljene točne kliničke karakteristike ovog sindroma. Osim ozbiljne neutopenije su simptomi zbog kroničkih infekcija često nejasni.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen VSP13B

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

46,36 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.