Trombopatija - Basset Hound

Trombopatija je dedna bolezen trombocitov. Prizadeti psi imajo nenormalno delovanje trombocitov, ker se ne morejo pravilno zlepiti in zato ne morejo tvoriti strdka. Psi kažejo značilne znake defektov trombocitov, vključno s krvavitvijo iz gobca, krvavitvijo iz dlesni in petehijami. Drugi simptomi vključujejo šibkost in paralizo zadnjih okončin, ki je posledica krvavitev v hrbtenjači. Za okvaro trombocitov je značilen oslabljen ali odsoten odziv na agregacijo trombocitov na vse agoniste razen na trombin; koagulacija krvi je zakasnjena zaradi zakasnitve odziva na trombin, ki se pojavi v 5-6 minutah namesto v 2-3 minutah. O trombopatiji so poročali pri različnih pasmah psov, vključno z baset hound-om, landseerjem in ameriškim eskimskim psom. Različne mutacije v genih vseh omenjenih pasem vodijo do trombopatije s podobnimi simptomi.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen RASGRP2

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

54,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.