Trombopatija - Landseer

Trombopatija je nasljedna bolest trombocita. Oboljeli psi imaju abnormalnu funkciju trombocita jer se ne mogu pravilno spojiti i stoga ne mogu stvoriti ugrušak. Psi pokazuju tipične znakove oštećenja trombocita, uključujući krvarenje iz njuške, krvarenje desni i petehije. Ostali simptomi uključuju slabost i paralizu stražnjih udova kao rezultat krvarenja u leđnoj moždini. Oštećenje trombocita karakterizirano je oslabljenim ili odsutnim odgovorom agregacije trombocita na sve agoniste osim na trombin; zgrušavanje krvi je odgođeno zbog kašnjenja u odgovoru na trombin, što se događa za 5-6 minuta umjesto za 2-3 minute. Trombopatija je prijavljena kod raznih pasmina pasa, uključujući baseta, landseera i američkog eskimskog psa. Različite mutacije u genima svih navedenih pasmina dovode do trombopatije sa sličnim simptomima.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen RASGRP2

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

54,00 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Pogodno za pasmine
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.