Naš laboratorij

Laboratorij EVG je specializiran za izvajanje genetskih testov za živali. Sodelujemo s številnimi lastniki živali, vzreditelji in veterinarskimi klinikami v Sloveniji, Evropi in drugod po svetu.

Naša zgodba

Laboratorij EVG je začel z delovanjem v letu 2010 z željo ponuditi veterinarjem in lastnikom živali specialistične diagnostične storitve, ki do tedaj v Sloveniji še niso bile na voljo. Začetki podjetja so temeljili na entuziazmu kolegov iz znanstveno raziskovalnih krogov, ki so v genetskem testiranju živali videli priložnost za svoje podjetniško udejstvovanje. S trdim delom, strokovnostjo, entuziazmom in pozitivnim pristopom smo podjetje pripeljali od skromnih začetkov do danes, ko podjetje zaposluje šest strokovnjakov s področja genetike, veterine, ekonomije in IT. Naša ponudba obsega več kot 250 različnih testov s področja genetike, alergij in endokrinologije. V več kot 10 letih delovanja smo si pridobili zaupanje večine veterinarskih klinik v Sloveniji in številnih veterinarjev, lastnikov živali in vzrediteljev v Sloveniji, Evropi in drugod po svetu. Naše stranke prihajajo iz 47 držav sveta.

Naše storitve

Laboratorij je specializiran za izvajanje genetskih testov za živali in je opremljen z visoko zmogljivo sodobno molekularno genetsko opremo, ki nam omogoča zagotavljanje hitrih in kakovostnih analiz. Primarna dejavnost laboratorija temelji na razvoju molekularno genetskih testov za trg, v sodelovanju z vodilnimi evropskimi laboratoriji pa ponujamo tudi alergijske (Nextmune) in endokrinološke teste (Nationwide Specialist Laboratories).

Naša zavezanost h kvaliteti

Veliko pozornosti v laboratoriju namenjamo zagotavljanju kvalitete, kar izkazujemo s certifikati iz sistema vodenja kakovosti po standardu ISO 9001:2015 in rednih mednarodnih medlaboratorijskih kontrol združenja ISAG (International Society of Animal Genetics). Analize se izvajajo v skladu z mednarodno uveljavljenimi standardi vse rezultate analiz pa preverita in verificirata dva strokovnjaka. Smo tudi član in sponzor mednarodnega združenja IPFD (International Partnership for Dogs), ki se zavzema za napredek in standardizacijo genetskega testiranja pri psih. Naš laboratorij boste našli tudi v neodvisnih mednarodnih bazah podatkov o genetskih testih WSAVA (World Small Animal Veterinary Association), in IPFD.

Poslanstvo podjetja

Ponuditi veterinarjem in lastnikom živali sodobne specialistične laboratorijske storitve, ki jim bodo omogočale postavitev diagnoze, odkrivanje bolezenskih genotipov in dednih telesnih lastnosti. S pomočjo naših storitev bodo lahko sprejemali ustrezne odločitve glede vzreje in zdravljenja živali.

Vizija podjetja

Postali bomo globalni dobavitelj specialističnih laboratorijskih storitev za živali. Na evropskem trgu bomo postali eden izmed vodilnih ponudnikov molekularno genetskih testov za živali, na domačem trgu pa bomo ta položaj ohranili. Zastavljene cilje bomo dosegli s kontinuiranim vlaganjem v razvoj, nove tehnologije in znanje zaposlenih.

Vrednote podjetja

Znanje, strokovnost, kakovost, hitrost, zaupanje, vestno opravljane delovnih nalog, učinkovitost, izpolnjevanje zahtev, nenehno izboljševanje, komunikativnost, sposobnost dela v ekipi.

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.