Vezavna pomanjkljivost levkocitov (CLAD)

Vezavna pomankljivost levkocitov pri psih (CLAD) je smrtonosna dedna bolezen pri irskih setrih. Klinično se CLAD izraža v obliki ponavljajočih infekcij, pomankljivega celjenja ran in pomanjklive proti-bakterijska aktivnost levkocitov. Mladiči običajno poginejo zelo zgodaj zaradi ponavljajočih, istočasnih infekcij pljuč in kože. Klinični znaki kažejo na nespecifično infekcijo zaradi česar je težko diagnosticirati to bolezen in določiti penetranco mutiranega alela v lokalni populaciji. Bolezen se na molekularnem nivoju izraža kot pomankljivo izražanje integrina b-2, ki je receptor na površini celic in je odgovoren za medcelične interakcije in interakcije med celico in ekstracelularnim matriksom.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen ITGB2

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.