Lokus C (albino, okulokutani albinizem)

Albinizem je redka genetska motnja, za katero je značilna nezmožnost proizvajanja pigmenta. Obstajata 2 vrsti albinizma. Okulokutani albinizem (OCA) vpliva na pigmentacijo kože, oči in las, medtem ko očesni albinizem vpliva na oči. OCA se kaže v popolnem pomanjkanju pigmentacije, kar ima za posledico belo smetanasto kožo z rožnatim nosom, ustnicami in blazinicami tac. Vsi psi z "belo" dlako nimajo albinizma. Bele pse, ki niso albini, je mogoče ločiti od albino psov, ker imajo nos, kožo in ustnice normalno pigmentirane. Prizadeti psi kažejo znake fotofobije pri polni sončni svetlobi, ki pa v zaprtih prostorih pri normalni svetlobi izzvenijo. Albinizem je bil zabeležen pri različnih pasmah in je posledica različnih mutacij, specifičnih za pasmo.

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

46,01 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.