Juvenilna paraliza grla in polinevropatija (JLPP)

Juvenilna paraliza grla in polinevropatija (JLPP) pri črnih ruskih terierjih je bolezen nevronov, ki se razvije že v zgodnjem življenjskem obdobju psa. Pogosto so najprej prizadeti najdaljši živci in paraliza grla je pogosto prva sprememba, ki jo lahko opazimo. Simptomi te bolezni vključujejo težave z dihanjem, težave pri požiranju kar posledično lahko privede do vdihovanja hrane in hude pljučnice. Kasneje v razvoju bolezni pride tudi do prizadetosti zadnjih nog. Psi imajo težave pri vstajanju, ob hoji jih lahko zanaša. Bolezen lahko napreduje do te mere, da psi niso več zmožni hoditi. Drugi simptomi vključujejo spremembe v očesu in senzorično ataksijo.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen RAB3GAP1

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.