Narkolepsija - doberman

Narkolepsija je podedovano obolenje za katero so značilne motnje spanja. Za njo je značilna zaspanost preko dneva, katapleksija in nenavadno hiter prehod iz stanja budnosti v stanje REM (rapid eye movement). Psi z narkolepsijo doživijo pogosto nenadne epizode mišične oslabelosti povezane z izgubo koordinacije zadnjih okončin in kolapsom. Pes v narkoleptičnem stanju je popolnoma brez mišičnega tonusa. Znaki se navadno pojavijo med 4 tednom in 6 mesecem starosti. Pogostost napadov se med živalmi razlikuje, frekvenca pa se zmanjšuje s starostjo.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen HCRTR2

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Primerno za pasme
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.