Neonatalna degeneracija cerebelarne skorje (NCCD)

Neonatalna degeneracija cerebelarne skorje (NCCD) je neurodegenerativna bolezen, ki se pojavlja pri beaglih in nekaterih drugih pasmah psov. Za beagle so značilni klinični znaki ataksija, nekoordinirano gibanje, izguba ravnotežja ter tremor prednjih in zadnjih nog, kar kaže na cerbelarno disfunkcijo. Prvi simptomi se pojavijo v starosti 3 tedne, ko mladiči navadno razvijejo koordinirano gibanje. Večino obolelih mladičev se evtanazira ob pojavu kliničnih znakov.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen SPTBN2

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Primerno za pasme
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.