Neonatalna cerebelarna ataksija (BNAt)

Neonatalna cerebelarna ataksija (BNAt, sindrom Bandera) je obolenje malih možganov pri pasmi Cotton de Tulear. Klinični znaki pri prizadetih živalih postanejo vidni že v leglu, ko neprizadeti mladiči razvijejo normalno koordinirano gibanje. Klinični znaki se kažejo kot nenamerno tresenje glave in nezmožnost hoje. Gibajo se z vlečenjem v sedečem položaju in pogosto padajo na bok. Vid ni prizadet vendar živali nimajo refleksa mežikanja, pojavlja pa se tudi nekoordinirano gibanje oči.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen GRM1

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.