Nevro-aksonalna distrofija (NAD) - Rottweiler

Nevro-aksonalna distrofija (NAD) je dedna nevrodegenerativna bolezen živčnih celic v centralnem in perifernem živčnem sistemu. Za bolezen so značilne distrofične spremembe nevronov, ki povzročajo otekanje aksonov. Pri rottweiler-ju se klinični znaki začnejo v mladosti in blago napredujejo. Simptomi vključujejo motnje drže, ataksijo, hipertermijo, namerni tremor in nistagmus. Specifična genetska mutacija v genu VPS11 je bila identificirana pri rottweiler-jih z NAD.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen VPS11

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.