Preobremenitveni kolaps (EIC)

Preobremenitveni kolaps je sindrom, ki najpogosteje prizadane labradorce. Pojavlja se zlasti pri delovnih psih (lov, ruševine...), ki so izpostavljeni večjim obremenitvam. Značilni znaki so oslabelost mišičja, nekoordinirano gibanje in kolaps, ki se navadno pojavi do četrt ure po naporni fizični dejavnosti. Kolaps običajno traja do 10 min. V tridesetih minutah si pes običajno v celoti opomore, vendar so lahko epizode preobremenitvenega kolapsa tudi smrtne. Telesna temperatura je izven obdobja kolapsa normalna, medtem ko se med kolapsom močno dvigne. Do kolapsa pogosteje pride pri temperamentnih živalih, ki se pri obrementvah bolj razburijo. Navadno psi prenašajo zmerne obremenitve (hoja, plavanje) brez kolapsa.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen DNM1

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

54,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.