Sindrom Musladin-Lueke (MLS)

Sindrom Musladin-Lueke (MLS) je dedna bolezen, ki se pojavlja pri psih pasme Beagle in vpliva na napačen razvoj in strukturo vezivnega tkiva kar se izraža pri obolelih psih kot obsežna fibroza kože in sklepov. Sindrom je multi sistemski in je vpleten v poškodbe večih organov in tkiv, kot so kosti, srce, koža in mišice. Trenutno kaže, da za sindromom trpijo samo psi, ki imajo okvarjena oba alela gena ADAMTSL2, kar kaže na recesivno naravo sindroma. Vendar pa je potrebno povdariti, da je obseg kliničnih znakov variabilen. Psi, ki nosijo samo en okvarjen alel gena lahko tudi izražajo subtilne klinične znake, ki pa ne kažejo da bi imeli vpliv na zdravje psa.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen ADAMTSL2

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Primerno za pasme
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.